Meteen naar de inhoud

Kinesitherapie en manuele therapie

Kinesitherapie is een specifiek beroep met een breed profiel. Als kinesitherapeut richt ik me vooral op het menselijk bewegen en dan voornamelijk in een context van gezond functioneren. Bij fysieke klachten die belemmerend zijn in het dagelijks leven, op het werk of in andere situaties, kan je bij mij terecht.  Ik baseer me vooral op logisch redeneren en wetenschappelijk onderzoek, maar laat ruimte over voor nieuwe interpretaties.

De opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie wordt gegeven aan de Universiteit Antwerpen, Vrije Universiteit Brussel, Universiteit Gent, Katholieke Universiteit Leuven en Universiteit Hasselt. Om dit hoog niveau te blijven garanderen, school ik me heel frequent bij met cursussen zoals Redcord, Mulligan, taping, manuele therapie, medische trainingstherapie, dry needling, etc. Manuele therapie is een specialisatie bovenop de opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie die zich meer aansluit bij osteopathie.

De zon gaat onder door een dicht bos.
Windturbines op een grasvlakte, tegen een blauwe lucht.
De zon schijnt over een bergkam die afloopt naar de kust. In de verte rijdt een auto over een weg.

Heeft uw lichaam nood aan gerichte medische verantwoorde oefeningen? Ik probeer het zo eenvoudig mogelijk te houden zodat u oefeningen in een thuis en werksituatie telkens zonder schroom kan uitvoeren. Van eenvoudig naar meer complexe oefeningen en schema’s voor uw sportactiviteit zijn geen probleem.