Meteen naar de inhoud

Sportkinesitherapie

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Headline_Widget”][/siteorigin_widget]

Sportkinesitherapie is een  specialisatie binnen de kinesitherapie die zich richt op het behandelen, begeleiden en verhelpen van sportblessures. Er worden zowel lokale genezingsprocessen nagekeken alsook algemene bewegingspatronen, spierkettingen, beweeglijkheid, flexibiliteit, snelheid, explosiviteit en andere beïnvloedende factoren geëvalueerd.

Typische acute sportblessure’s zijn scheuren of verrekkingen van spieren, ligamenten, fascia of ook breuken van botten en luxaties van gewrichten. Daarnaast is er nog een tweede type letsel die ontstaat door overbelasting, slechte houding en bewegingsgewoonten, een slechte flexibiliteit etc. Beide blessuretypes worden grondig onderzocht met behulp van Redcord, spierkettingen van Myers, flexibiliteitstesten, functionele krachttesten, Speed-Agility-Quickness testen en nog meer.

Specifiek heb ik me nog verder gespecialiseerd in golfers met een opleiding aan het Titleist Performance Institute (TPI), de meest gekende Amerikaanse opleiding, en ook een opleiding in Nederland afgewerkt als Golf-Physio-Trainer (GPA 1 en 2).

Niet alleen voor golf maar ook voor andere sporten zoals judo (topsportschool) , hockey (Victory en Beerschot jeugd), basketbal (2e klasse), voetbal (Beerschot jeugd) word een revalidatieschema opgesteld.